Hem » Nyheter » 2 av 10 europeer positiva till kryptos framtid

Två tredjedelar av de 10 000 europeer som tillfrågades tror att kryptovaluta kommer finnas kvar om 10 år. Dock var de undersökningsdeltagarna mindre säkra på att det är just bitcoin som kommer finnas. Detta visar en underökning gjord av bitFlyer. Dock tror endast en tiondel av respondenterna att kryptovaluta kommer användas på samma sätt som traditionell valuta i framtiden.

Onlineundersökningen, gjord via Google Surveys, inkluderade totalt 10 000 respondenter från 10 länder: Belgien, Dammark, Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, Norge, Polen, Spanien och Storbritannien. Dock finns ingen information om respondenternas profiler i övrigt och heller inte om de äger bitcoins eller annan kryptovaluta.

De tillfrågade från Norge var allra mest optimistiska; hela 73 % var positiva till kryptovalutans framtid. Detta kan jämföras med respondenterna från Frankrike där endast 55 % höll med, vilket gör dem till det mest negativa landet i undersökningen. Dock visar resultatet tydligt att majoriteten av de tillfrågade i undersökningen tror att kryptovaluta är här för att stanna.


Procent konsumenter (i länder) som tror att kryptovalutor kommer fortfarande existera om 10 år:

1Norge73%
2Italien68%
3Holland67%
3Polen67%
4Spanien66%
5Danmark63%
5Tyskland63%
6Belgien59%
7UK57%
8Frankrike55%

De flesta är alltså överens om att krypto kommer finnas på ett eller annat sätt om 10 år, dock är man inte överens om i vilken form. Bara 8 % tror att det kommer existera som valuta och endast 7 % tror att det kommer användas som investeringsmedel eller säkerhet. Polen är det land som tror mest på att krypto kommer ha en framtid inom investeringar och säkerhet snarare än som valuta.

Procent konsumenter i länder som tror bitcoin kommer att existera som en investerings och säkerhetsverktyg om 10 år:

1Polen11%
2Italien9%
3Belgien9%
3Tyskland8%
4Holland7%
5Norge6%
5Danmark6%
6Spanien6%
7Frankrike6%
8UK4%

Trots att majoriteten av respondenterna i varje land tror att krypto kommer förekomma i framtiden verkar man inte vara optimistisk angående just bitcoins. Italien var det mest optimistiska landet i undersökningen; 55 % av de tillfrågade var positiva, jämfört med Frankrikes 40 %. Totalt fyra länder lägger sig under mittstrecket: Frankrike, Storbritannien, Belgien och Danmark. Resterande ligger runt 50%.


Procent konsumenter (i länder) som tror bitcoin kommer absolut existera om 10 år:

1Italien55%
2Polen53%
3Spanien51%
3Holland51%
4Norge50%
5Tyskland50%
5Danmark49%
6Belgien45%
7UK43%
8Frankrike40%

”Det faktum att Bitcoin inte genererar lika stort stöd som andra kryptovalutor är delvis ett symptom på marknadens flyktighet, men också en direkt effekt av av den konstanta mediabevakningen vilket också kan kopplas till dess flyktighet”, säger Andy Bryant, COO på bitFlyer Europe, och tillägger att undersökningen visar att det finns långa insatser kvar att göra för att visa konsumenter att det finns fördelar att i använda sig av olika typer av kryptovaluta.

”Nästa steg är att framhäva fördelarna med kryptovaluta till konsumenter så att folk bättre förstår hur de kan komma att användas i samhället”, säger Bryant.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

1 × 4 =