Hem » Nyheter » Binance utsatt för säkerhetsintrång – 7000 bitcoins stulna

Binance, ett av de största växlingsbolagen när det gäller daglig handelsvolym, har råkat ut för ett enormt säkerhetsintrång. Detta enligt ett uttalande den 7 maj.

Enligt Binance använde hackers en rad olika metoder, bland annat phishing och virus, för att kunna tillskanska sig en mängd 2FA-koder och API-nycklar, såväl som annan information.

Enligt växlingsbolaget påverkades en transaktion, där hackers lyckades ta ut 7000 bitcoins (BTC), som i skrivande stund har ett värde av 40 705 000 USD. I ett brev på Binance’s hemsida säger CEO:n Changpeng Zhao att bitcoinsen togs ut från så kallade hot wallets, vilka endast innehåller 2% av växlingsbolagets totala bitcoinmängd. Zhao säger också att Binance’s resterande wallets är opåverkade.

Binance kommer att stoppa alla insättningar och uttag medan man utför en säkerhetskontroll på alla interna system. Detta uppskattas ta ungefär en vecka. Handelssektionen kommer fortfarande vara aktiv och traders kommer kunna anpassa sina positioner. Zhao säger:

“Var snälla och ha förståelse för att hackers fortfarande kan kontrollera vissa användarkonton och har möjlighet att använda dessa för att påverka prissättningen. Vi kommer att övervaka situationen noggrant. Men vi tror att om uttag är inaktivt så finns det inget incitament för hackers att försöka influera marknaden”

Zhao tillägger att han kommer utföra en Twitter AMA för att svara på frågor från communityt. Binance kommer att använda sin Secure Assets Fund for Users för att täcka upp för tillgångarna som gick förlorade under intrånget. Växlingsbolaget skapade fonden I july 2018 som en slags krisförsäkring. Binance sätter undan 10% av sina växlingsavgifter till fonden.

Vill ni veta hur man ska säkra sina kryptovalutor och bitcoins så läs vår guide!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

tolv + arton =