Hem » Investera » Bitcoin drar till sig Wall Street

Money never sleeps on Wall Street!

Att pengar drar pengar är inget nytt. Nu har även banker och hedgefunder på Wall Street börjat titta på bland annat Bitcoin som intressanta investeringsalternativ inför framtiden.

Aktiemarknads experten och grundaren av  Birinyi Associates Laszlo Birinyi ttycker att bitcoins ökning med nästan 2000% fungerar som en katalysator i den finansiella världen då det attraherar fler och fler att investera i bland annat kryptovalutor.

”Plötsligt blir fler och fler uppmärksamma på att där finns en marknad och där finns en chans att tjäna pengar”

Han nämner även att där fins en viss fara i att investera i något som bara rider på en våg just nu. Är det en bubbla så kan den drabba många som just nu belånar sig eller skuldsätter sig för att vara med på tåget.

Bitcoin är den mest kända kryptovalutan och många högre uppsatta bankchefer m.fl har uttryckt skepsis och oro över fenomenet så är det samtidigt många andra som drar nytta av detta genom att investera och informera om inte bara värdet utan även tekniken.  T.ex så har Bill Miller, känd amerikansk investerare sagt att 50% av hans hedge fund är idag i Bitcoin.

Den senaste explosionen i vanlig media och t.o.m Aftonbladet skapar möjligheten att fler får upp ögonen för tekniken och nya sätt att investera sina pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sexton − 15 =