Hem » Nyheter » Bitcoin mining får el-begränsning i Kina

Slutminat i Kina?

Kina har länge varit ett fäste för mining av Bitcoin och andra kryptovalutor på grund av bland annat elpriser.

Några av världens största grupper för samling av valutan, bland andra Bitmains Antpool, BTCC, BW mining och BTC.com, står för den större delen av mining av Bitcoin just på grund av detta.

Mining är ryggraden i proof of work kryptovalutor, eftersom datorer är vad som behövs för att validera transaktioner som lagras på blockkedjorna, genom att lösa kryptografiska algoritmer. Eftersom kurserna på de digitala kryptovalutorna inte ser någon nedgång inom en snar framtid så ökar därmed efterfrågan och belastningen i nätverket av el i landet likaså.

Detta innebär att i länder där man har tillgång till billig energi, har man även störst efterfrågan för valutagrävarna/nedbrytare, då processen för att framkalla dessa valutor är minst sagt elkrävande.

Billig el i Kina

Det senaste året har sett en betydlig minskning av energiproduktion i Kina, pågrund av det rådande överskottet i nätverket av el. Ovanstående graf , med data ifrån Kinas statistiska centralbyrå, från tradingeconomics.com visar detta.

På grund av överskottet har konsumenterna sett lägre energikostnader i Kina, vilket innebär en enorm förmån för mining av kryptovalutor i landet.

Samtidigt har man tidigare hotat med att stänga av billig energikonsumtion för miners som har sitt säte nära vattenkraftverk i landet.

Enligt Bloomberg, ämnar People’s Bank of China (PBOC) att driva genom lokala restriktioner hos myndigheter för tillsyn och övervakning men även begränsa kraftanvändningen av gruvarbete i särskilda regioner i landet.

PBOC har vid ett möte den 3 januari, ämnat att överföra överskottsenergi till särskilda regioner i landet med högre krav av el, enligt en källor. Detta skall träda i kraft så snart som möjligt menar man på i samband med eventuella restriktioner.

Trots att landet har ett överskott av energi, vilket har lett till ett minskande av förnybar energi genererat av sol, vind och vattenkraftsdrivna verk har landet varit stabilt och pålitligt i behandlingen av kryptovalutor i sin helhet.

Vad händer i framtidens Kina?

Ett förbud mot ICOs (Initial Coin Offering) ,(kryptovaluta notering har bäddat för en tuff miljö för virtuella valutor i Kina.

Trots detta faktum så fortsätter bedriften av dessa insamlingar och mining av valutor, dock så kan dessa möta strikta kontroller, om dessas föreskrifter skulle lyckas träda i kraft, vad det gäller förbrukning av energi.

Enligt Cointelegraphs rapportering av detta fenomen som uppstått i slutet av 2017, så utgör den totala kombinerade energiförbrukningen, som har mining verksamhet av kryptovalutor ,mer än många Afrikanska länders behov sammanlagt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

fem + 2 =