Hem » Nyheter » Bitcoin står inför en stor utmaning: priserna sjunker nedåt mot 14 000 USD

Från nästan 20.000$ till 14.000$ på två veckor.

Bitcoin ser mindre lovande ut i dagsläget efter att priserna inte har lyckats bibehålla en nivå på över 17 000 USD denna helgen.

Bitcoin Price Index (BPI) ligger på c:a 14.000USD tidigare idag efter att ha återhämtat sig något då det gick under 14.000 under morgonen.

Rädslan för att Kinas bitcoin mining potential har förstörts kan i synnerhet ligga grund till den försämrade köpläget i världens största virtuella valuta, baserat på marknadsvärdet.

Enligt rapporter från Caixin Global förra veckan så har lokala myndigheter i Kina inte längre möjlighet att erbjuda el- och skatteavdrag till rabatterade priser till mining-företag. Ett läckt dokument föreslår att Kinas högsta internetfinansieringsmyndighet begär nu att de lokala myndigheterna skall driva iväg bitcoin-mining verksamheterna.

Med tanke på att Kina numera anses vara världens huvudstad för bitcoin-mining och står för mer än två tredjedelar av världens kraft som tillverkas för att ägnas åt processen att säkra nätverket, skulle en sådan handling enligt uppgifterna, om det visar sig vara sanna, leda till en större press på priserna för virtuell valuta.

Det tekniska diagrammet nedan indikerar även en risk för ökat haveri.

Översikten på diagrammet visar(priser enligt Coinbase) :

 

 

  • Björn flagga – ett mönster av grov fortsättning. En paus i nedgången – nära under 14 460 USD – skulle indikera att korrigeringsaktionen från bottennivån på 10 400 USD har upphört och försäljningen från rekordhöjningen på 19 891 USD återupptogs.
  • Relativa styrkeindexet (relative strength index/RSI) är tillbaka under 50,00.
  • Sedan den 21 december har volymen av handel och utbyte varit betydligt längre under 30-dagars medelvärdet. En kraftigt ökad volym på en negativ prisåtgärd idag (8 januari) skulle öka sannolikheten för en grövre fördelning i priserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

17 − åtta =