Hem » Börja med bitcoin » Bitcoin: Var kan man köpa bitcoin?

Dags att köpa din första bitcoin!

Är du redo att införskaffa din första bitcoin? Är svaret ja så ska vi visa dig ett antal steg och alternativ för att göra ett säkert köp! Ett tips är att alltid vara inläst på de olika riskerna det innebär att ha kryptovalutor innan man skaffar dem. Du hittar mer info här på nyheterbitcoin.se.

Med vilka medel kan man köpa en bitcoin?

En bitcoin kan du köpa med ett av dina kreditkort  / debit kort, byta med andra kryptovalutor ( om du har några), banköverföring och t.o.m swish (finns en tjänst i Sverige som erbjuder detta).

Man kan köpa det på ett flertal ställen och främst på olika “växlingskontor” eller exchanges som det heter.

Rekommenderade platser för inköp av kryptovalutor är:

Safello.com (endast köp, svensk sida)

Localbitcoins.com (köp och sälj sajt) Här kan du hitta personer i Sverige som säljer privat. Se alltid till att träffa personen ni köper av!

Coinbase.com (kryptovaluta exchange) Klicka på Länken för att få 10$ i BITCOIN vid köp av minst 100$ på Coinbase.com

Poloniex.com (kryptovaluta exchange)

Kraken.com (kryptovaluta exchange)

Bitfinex.com (kryptovaluta exchange)

Bittrex.com (kryptovaluta exchange)

Dessa är några av de största och “säkraste” att köpa på för Svenskar.

Varför skrev ni “säkraste” med citationstecken?

Jo det är nämligen som så att vad gäller kryptovalutor så har man en varm och en kall plånbok. Precis som i verkligheten så ska man inte ska gå med plånboken utanför byxorna utan man har den  i en innerficka så ingen kan stjäla den, då räknas plånboken som en varm plånbok dvs att man har sina köp på en sajt. Alternativet är en kall plånbok dvs. man har den på ett unikt konto som endast tillhör dig och som inte kan kapas såtillvida du inte ger din privata nyckel till någon.

Läs mer om hur du skapar en plånbok i vår guide här.

Därmed räknas alltså då ditt egna personliga kryptovalutakonto som en kall plånbok som endast du har tillgång till med hjälp av ett lite annorlunda och finurligt säkerhetssystem som vi ska prata mer om inom kort.

Nu har jag köpt min första bitcoin. Vad gör jag nu?

Grattis till ditt första steg ut i kryptovalutornas värld! Nu är det helt och hållet upp till dig om du vill göra följande val

  • Låta den vara där du köpt den för att se värdet om den stiger eller sjunker över tid (glöm inte att om den ligger på en exchange så är dina pengar mer lättåtkomliga för hackers).
  • Valutaspekulera på exchange, många slår mynt på att valutorna idag är mer volatila och man kan då både köpa och sälja valutor , like aktier, för att tjäna pengar. Rekommenderas att man har vana och kunskap om ekonomi då det kan innebära stora risker och man kan förlora mer pengar än man köpt / satt in för via t.ex margin trading m.m. ( För mer information om beskattning av kryptovaluta spekulation klicka in på Skatteverkets hemsida här)
  • Konvertera till en annan valuta. Tror du att bitcoin kommer gå ner medan en annan valuta med lite annorlunda användningsområde kommer gå upp, då kan man helt enkelt köpa en annan med dina bitcoin och sedan sälja dem direkt och ha dem i en kall plånbok.
  • Köpa riktiga varor för dem. I Sverige ligger vi efter vad gäller köp och användande av kryptovalutor. En del har börjat implementera det för e-handel men det dröjer nog 1-2 år innan vi ser möjligheten att köpa varor i affärer med kryptovalutor i Sverige.
  • Stoppa in den i en kall plånbok och ha som reserv inför framtiden, som du kan läsa mer om i vårt nästa segment i bitcoin guiden.

Nu är det dags för dig att skaffa din första riktiga plånbok! Klicka dig vidare till nästa del : Hur lagrar jag min bitcoin och kryptovalutor säkert! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 3 =