Hem » Uncategorized » Decentraliserade ekonomiappar på modet

Sociala effekter viktigt på ETH New York

Decentraliserade ekonomiappar på modet

Om byggandet av decentraliserade ekonomiappar var mottot för Ethereal, så handlade ethereum hackathon-et ETH New York om att diskutera vad de sociala effekterna är av dessa applikationer.

Mariano Conti, head of smart contracts vid MarkerDAO Foundation, frågade en grupp high school-studenter på ETH NY frågor som rörde just decentraliserade ekonomiappar, som ”Hur skyddar du dina pengar?” och ”Tänk om banker bestämde sig för att du inte längre äger dina pengar?”

”Hela denna rörelse kallas för decentraliserad ekonomi,” sade Conti. ”Vi kommer att få se många projekt skapas kring detta. Förhoppningsvis är det var mina egna barn kommer använda.”

För att nå en ung public slog sig Conti och MakerDao samman med UNICEF och ethereum-startupen Bounties Network för att skapa ”the Surge track” på ETH New York.

“The Surge track” handlade om grundläggande blockkedjeteori, riktat mot highschool-studenter. Programmet gick igenom frågor som “Vad är ett smart kontrakt” och “Hur sätter man igång en (krypto) plånbok.”

Sessionerna var inte i första hand av teknisk natur, utan snarare kreativ. The Surge-sessionen som hölls i av MakerDAO belönade studenter 5 DAI eller ungefär 5 USD för att skapa en MakerDAO eller DAI meme, att skriva en kort rapvers om att använda DAI eller att göra en rolig hashtag om applikationen.

MakerDAO presentation under Eth New York. Bild av Christine Kim

Teamen och sponsorerna

Att skapa samtal om decentraliserad ekonomi och blockkedjor generellt var inte bara fokuset gällande programmering på ETH New York utan också det huvudsakliga fokuset för flertalet hacking teams I år.

Will Shahda –  en konsult inom dapps och smarta kontrakt tog tillsammans med fyra andra utvecklare fram en decentraliserad app (en dapp) för att stödja livförsäkring på ethereum-blockkedjan.

Deras application var, samtidigt som den influerade blockkedjeteknologin, I huvudsak fokuserad på att skina ljus på vad Shahda kallade den nutida “dystopiska nivå av capitalism som innebär en enorm inkräktan på människors privatliv.”

“Det bästa sättet att använda blockkedjor är för privatliv. Det vi bygger lägger fokus på den permanenta oföränderligheten som en blockkedja innebär och förvaringen av känslig och privat data på den,” sade Shahda. ”Det handlar om att skapa ett samtal.”

Den frilansande utvecklaren Tal Zisckind satte ihop en ethereum-plånboksapp för synskadade för att sätta igång ett samtal om tillgänglighet när det kommer till appar.

“Min pappa kan inte använda en plånbok. Han är exkluderad från den typen av tjänster,” sade Zisckind. ”Han är inte dum. Det handlar om att bygga appar som inkluderar alla.”

Bild på Hacker teams under ETH New York. Bild av Christine Kim

ETH New Yorks sponsorer belönade de team som fokuserade på social påverkan.

“Jag hoppas på att få se applikationer som utmanar riktiga världproblem,” sade Oskar Paolini på blockkedje-startupen TORUS. TORUS sponsrade totalt sju olika belöningar på ETH New York, av ett värde på totalt 8,000 USD.

Paolini sade till CoinDesk:

“Jag är trött på botar, kattungar, zombies, ‘gotcha’-spel… Det finns många spel men nu handlar det om appar för industrin. Det är vad marknaden kräver just nu”.

UNICEF I Frankrike postade en belöning på 10 ETH, motsvarande ungefär 2,300 USD, till det team som byggde en app för att stödja transparensen av ett världsprojekt kallat Project Connect.

“Vi testar hur detta skulle kunna fungera I den riktiga världen och försöker förstå konceptuellt på vilket sätt vi borde använda blockkedjor för det,” sade Christina Lomazzo, blockchain lead vid UNICEF Innovations. ”Detta är det första belönade hackathonet för Project Connect. Det är första gången vi sänder ett projekt ut i blockkedjevärlden.”

Lomazzo sade:

“Vår tanke är att ju fler idéer desto bättre, speciellt I början. Det finnsn så många olika sätt att bygga Project Connect… Jag tror att vi är väldigt uppspelta på att få höra ifrån folk och ta emot deras bidrag.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

tre × 4 =