Hem » Nyheter » Facebook Coin snart verklighet? USA pressar på info.

I USA:s senat har The Committee on Banking, Housing, and Urban Affairs börjat söka information om Facebook påstådda kryptovalutaprojekt. Kommittén presenterade sin oro i ett brev till Mark Zuckerberg den 9 maj.

I en rad frågor skiner senaten ljus på vissa aspekter av konsumentskydd, bland annat frågar man Zuckerberg hur man avser skydda konsumenters finansiella information. Kommittén ställer också frågan om huruvida Facebook delar eller säljer information om konsumenter till
tredjepart. Sociala medie-jätten omgavs av kontroverser förra året när de hamnade mitt i en skandal gällande datasäkerhet i Cambridge Analytica skandalen . Zuckerberg vittnade själv inför kongressen om företagets
tillvägagångssätt i april 2018. Kanadensiska lagstiftare har också bett att Zuckerberg ska vittna efter att det upptäcktes att Facebook bröt mot landets sekretesslagar.

Senaten frågar ut Zuckerberg

Kommittén frågar också huruvida Facebook har information om individers kreditvärdighet eller annan information som skulle kunna påverka deras möjligheter att säkra kredit.
Rykten om ett ”Facebook Coin” började spridas i december 2018 efter en rapport från Bloomberg som sade att Facebook höll på att skapa en token för att använda på Whatsapp för remitteringsmarknaden I Indien.
I februari rapporterade the New York Times att tokenet skulle kunna användas på olika plattformar, bade Facebook och Instagram inkluderat. Okända källor berättade att tokenet antagligen skulle vara ett stable coin och luta sig mot en fiatvaluta.

Vad händer nu?

Facebook sägs söka 1 miljard USD i investerat kapital för sitt tokenprojekt från bland annat Visa och MasterCard.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

6 + 5 =