Hem » Nyheter » Facebook närmar sig lansering av nya kryptovalutan

Reuters rapporterade nyligen att Facebook registrerat ett nytt företag, Libra Networks, i Geneve den 2 maj. Detta sammanfaller med den långsamma sjösättning av deras interna kryptovaluta som kommer innebära företagets första steg in i blockkedjeteknologi.

Facebook Global Holdings är en aktieägare I det nya företaget och kommer, enligt Reuters, “erbjuda finansiella och teknologiska tjänster samt utveckla relaterad hård- och mjukvara.”

Facebooks mars in i kryptovärlden har varit långsam men stadig. Företagets senaste drag, att anställa två Coinbase compliance managers, skedde den 14 maj.

Libraprojektet har rört upp en del känslor i kongressen. Amerikanska lagstiftare skickade ett öppet brev till företaget där man önskade ett klargörande angående valutans syfte och implikationer.

De skrev:

“The Wall Street Journal rapporterade nyligen att Facebook rekryterar dussintals finansiella firmor och webbshoppar för att lansera ett kryptovalutebaserat betalningsystem via sitt sociala nätverk. Förra året bad Facebook amerikanska banker att dela med sig av detaljerad kundinformation. Dessutom har experter höjt varningsflaggan för Facebooks principer för datainsamling och huruvida datan som samlas in används till något som skulle kunna falla under Fair Credit Reporting Act.”

Facebook avböjde att kommentera det nya företaget. Ryktet säger dock att kostnaden för att bygga ut teknologin kommer att landa runt 1 miljard USD.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

18 − fyra =