Hem » Nyheter » Kryptovaluta: Polisen söker mer EU-bidrag för att bekämpa cyberbrott

Med stora pengar kommer även de stora bovarna. Därför finns det numera ett EU direktiv gällande kryptovalutor och penningstvätt där Sverige är ett av de länder som deltar i hur man handskas med tvätt av pengar till kryptovalutor och andra internet relaterade brott.

Sverige med flera länder, som Tyskland och Österrike, har ansökt om bidrag från fonden Horizon 2020 som är ett initiativ från EU för att skapa ramverk för forskning och innovation.

Genom att ansöka om pengar via fonden hoppas man kunna utöka såväl kunskapen inom den Svenska polisen men även öka resurserna för att handskas med dessa brott.

För Horizon 2020, som lanserades 2014, har EU allokerat totalt 80 miljarder euro tillgängligt för att täcka ett brett område inom forskning.

Idag så får Sverige bland annat 21 miljoner € från Internal Security Fund (ISF)  och det framgår inte än hur mycket man ansökt om via Horizon 2020 för att bekämpa cyberbrott.

I en tid med ökade personuppgiftskapningar samt bedrägerier  så förstår man varför ett ökat behov av resurser för att bekämpa framtidens brottslingar på nätet behövs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

ett × 5 =