Hem » Investera » Marknaden för kryptovalutor når ett nytt rekord på 700 miljarder dollar

Ökat marknadsvärde för kryptovalutor

Den gångna veckan ( 3 januari) nådde det totala marknadsvärdet för alla kryptovalutor ett nytt rekord på över 700 miljarder dollar. Det tidigare rekordet för den totala marknadsmängden var $ 654 miljarder den 21 december 2017 och ännu verkar valutorna bara stiga i värde.

Altcoins (alternativa kryptovalutor) på ingång

Den stora tillväxten i marknaden har framförallt i stor utsträckning stigit tack vare alternativa valutor. Den stora efterfrågan på Bitcoin (BTC) har minskat drastiskt veckorna fram till jul.

Priset på Bitcoin var så lågt som 11 833 USD bara två dagar innan julafton. Den ännu ledande valutan såg en minimal höjning dagen därpå, följt av en veckas instabilitet.

Peter Thiel’s San Francisco baserade riskkapitals bolag såg däremot till att redan den 1 januari , efter flera miljoners-investering, at bitcoinvärdet gick upp. Valutan såg därmed en topp på så mycket som över 15 000 USD per BTC . Bitcoins marknadsdominans har i stora drag minskat betydligt och såg till rekordlåga siffror, så lite som ca 35% procent på tisdagen, den 2 januari.

Marknadsdominansen har i sin i sin tur orsakat prisökningar av alternativa valutor så som Ripple, Ethereum och Stellar, även mindre kända valutor som Tron har fått en ökning i värde. Alla har noterat en sammanlagt ökning på ca 20% den senast gångna veckan. I synnerhet så har valutan Ripple sett en stabil tillväxt i marknaden och flyttar därmed upp till en andra plats bakom den ledande Bitcoin valutan. Orsaken till ökningen berodde i stor del på en efterfrågan ifrån den Sydkoreanska marknaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

två × 2 =