Hem » Nyheter » Microsoft återupptar betalning med Bitcoin i Microsoft Store

Fritt fram att handla med Bitcoin igen!

Teknologijätten Microsoft accepterar numera Bitcoin-betalningar igen via sin webbutik.

Enligt Bleeping Computer avbröt Microsoft bitcoin-transaktioner tillfälligt förra veckan, då källor inom företaget hävdade instabilitet vid betalning med kryptovalutor. Orsaken berodde troligen på bitcoinens nuvarande höga volatilitet och avgifter.

En kvinna, som inte är namngiven, från Microsoft, har nu bekräftat för News.com.au att bitcoin betalningar har nu återigen återställts.

Hon konstaterade att:

”Vi har nu återställt bitcoin som ett alternativ för betalning i vår butik efter att ha arbetat med vår leverantör för att försäkra oss om att lägre mängder bitcoin skall kunna lösas ut av kunder.”

Som tidigare rapporterat så gjorde spelplattformen Steam sig av med sin betalningsfunktion med bitcoin i början av december. Anledningen hänvisades till kroniska problem med kryptovalutors höga transaktionsavgifter och flyktiga priser.

Nyheten landade mitt under en pågående period av extrema prisskiftninga för bitcoin. Bara för en månad sedan låg bitcoin på ca 20 000 USD. Sedan dess har priserna varierat med en generellt nedåtgående bana. Vid tiden detta publiceras så handlas bitcoin på 13 770 USD.

Microsoft lade först till alternativet för betalning med bitcoin för digitala varor år 2014, vilket tillät amerikanska kunder möjligheten att använda den digitala valutan för att köpa produkter som appar, spel och olika filmer från plattformer som Windows, Windows Phone och Xbox.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

arton + fyra =