Hem » Nyheter » Nej, eBay kommer inte acceptera krypto som betalningsmedel

E-handelsjätten eBay erbjuder I dagsläget inte betalningar I kryptovaluta och jobbar inte på att införa det inom en snar framtid, bekräftade företaget nyligen I ett uttalande till Cryptonews.com.

Det var under gårdagen som rykten började spridas om att det Kaliforniabaserade multinationella företaget skulle börja acceptera kryptovaluta i betalning för produkter på hemsidan.

“Kryptovaluta är inte en accepterad betalningsform på eBays plattsform, det är heller inte en del av vår betalningsstrategi,” sade företaget, och hänvisade vidare frågor till deras Accepted payments policy-sajt.

Och det stämmer, inte någonstans på hemsidan nämns det att krypto skulle gå att använda. De tillåtna betalningsformerna är PayPal, PayPal Credit, kreditkort och debitkort. Vidare slås det fast att plattformen inte tillåter betalning utanför sidan, exempelvis banköverföringar, checkar eller liknande, förutom i speciella fall.

På den långa listan över icke tillåtna betalningsmedel slås det tydligt fast: ”betalning med virtual eller kryptovalutor”.

Så, hur började hela den här historien? Och hur kom det sig att portaler och nyhetssidor började rapportera att det fanns en möjlighet att krypto skulle fungera som betalningsmedel på en sajt som eBay?

Vad vi vet är att en trader som går under användarnamnet wolf (@ImNotTheWolf) twittrade foton som ska ha publicerats I söndags I telegramgruppen “Patrons of the moon”. Bilderna verkar föreställa eBays annonsen från kryptokonferensen Consensus i New York.

Dessa nyheter hade, med tanke på företagets enorma mängd användare, varit otroligt om det varit sant. Men, som tydligt visats är så inte fallet.

Cryptoverse var snabba med att kalla informationen falsk från början. Vissa gick så långt att de till och med anklagade twittraren för att medvetet sprida desinformation.  

eBay förklarade fotona och klarade upp missförståndet: “Annonserna refererar till faktumet att eBay har en mängd saker relaterade till virtuell valuta till salu, exempelvis mining-utrustning”. Dessutom såldes ett krypto-startup på eBay i våras.

Trots detta verkar det som om det bara är en tidsfråga innan användare kommer kunna betala med kryptovaluta på eBay. I maj rapporterades det att Moon, en kryptobetalnings-startup, gått ut med att Coinbaseanvändare kan handla på Amazon och betala med krypto. Vidare sade man att andra e-handelssidor som eBay, Ali Express och liknande också kommer stödja betalning med krypto inom en snar framtid.

Till sist är det viktigt att nämna att många högprofilerade e-handelsplattformar, exempelvis Barns & Noble, Baskin Robbins, GameStop, Nordstrom, Regal och Whole Foods, nu accepterar betalning i kryptovaluta, specifikt Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash och stablecoinet Gemini Dollar.

Så, vem vet? Kanske är eBay ändå nästa att ta steget?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

8 − sju =