Hem » Nyheter » Skattjakt värd miljoner i bitcoins förenar världen

Ett spel byggt på gåtor och ledtrådar som pekar mot nycklar har fått spelare att organisera sig i lag, inte helt olikt de i den populära ungdomsboken Ready Player One, för att kunna lägga vantarna på ett pris med ett värde av hela 1 000 000 USD i bitcoins.

Det hela började med att ett kryptiskt meddelande skickades ut till Blockstream-satelliten den 13 April. Meddelandet uppmanade till att delta i ”Satoshi’s treasure”, vilket beskrevs som en tävling som skulle ”testa mod, intelligens och kunskap” hos de som deltog.

Hur går skattjakten till?

Totalt 1000 fragment av en nyckel är gömda världen över och minst 400 av dem behövs för att kunna få tillgång till skatten, som är värd 1 000 000 i bitcoins. Deltagarna kan forma lag, organisera jakter och till och med sälja sina nyckelfragment – det finns helt enkelt nästan inga regler.

De få regler som finns bygger på sunt förnuft. Bland annat utlovas att nycklarna aldrig kommer vara placerade på privata områden och att deltagarna aldrig ska gå in på sådana områden om de inte blivit inbjudna. De kommer heller aldrig behöva förstöra egendom, och om en deltagare skulle förstöra en nyckel för att förhindra att andra kan använda den har spelets skapare lovat att avslöja spelaren i frågas nycklar och därmed diskvalificera denne. 

Totalt 20 personer har varit med och skapat spelet. En av dem är Eric Meltzer, co-founder av riskkapitalistfirman Primitive Ventures, som dessutom donerade en del av prispotten. Han följdes av Ian Miers, co-creater av privacy coin Zcash, och 18 andra okända. Detta för att säkerställa att ingen av dem skulle känna till vart prispotten finns.

Den första ledtråden verkade peka mot satelliter: ”Dessa platser kan finnas genom att övervaka omloppsbanorna för GALAXY18, EUTELSAT 113, TELSTAR 11N and TELSTAR18V at 1PM EST, APRIL 14th in the year 2019”, lydde ledtråden. Vidare slås det fast att ”detta är inte historiens första stora jakt, inte heller den sista, men den är MIN, så det är mig ni måste imponera på. Jag har förberett en serie gåtor och utmaningar som kommer öka gradvis i svårighetsgrad; de kommer testa även de mest resursstarka jägarna och klanerna”.

”Responsen på den första ledtråden har varit överväldigande. Folk dök upp på de 10 utpekade platserna runt om i världen där nycklarna skulle finnas – vissa körde i över tre timmar för att ta sig dit. Andra lyckades lista ut hur krypteringen kunde lösas utan att behöva resa (vilket vi hoppades på skulle hända, men vi trodde att det skulle ta två veckor – i verkligheten tog det 30 minuter…)”, säger Meltzer till nyhetsbrevet Proof of Work.

Enligt honom skapar människor lag, diskuterar strategi, spekulerar om nycklarnas värde och vart nästa ledtråd till bitcoinskatten kommer dyka upp. ”Subreddits skapas. Telegramgrupper formas. Vår stackars mongoDB blir överöst med signups”.

Konkurrensen är hård om nycklarna

Vidare har en GitHub-användare vid namn John Cantrell avslöjat hur han fann de första tre nycklarna på bara några minuter.
”Jag blev chockad! Det var enkelt”, sa han i slutet av den detaljerade och tekniska beskrivningen. 

Ytterligare ledtrådar kommer avslöjas varje söndag kl 12 PST (UTC-8) och alla som är intresserade av att delta kan skriva upp sig för att få aviseringar när det är dags.

Vill ni delta i jakten? Klicka på länken och så önskar vi på nyheterbitcoin.se er lycka till!


https://satoshistreasure.xyz/  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

tjugo − åtta =