Hem » Nyheter » Tyskland satsar på krypto med nytt forskningscenter

Styret i den tyska delstaten Nordrhein-Westfalen (NRW) avslöjade i en pressrelease den 13 maj att man har planer på att öppna ett europeiskt blockkedjeinstitut med syfte att forska kring blockkedjeteknologi.

Enligt NRW:s ekonomiminister Andreas Pinkwart kommer institutet att förläggas i Dortmund och beräknas slå upp dörrarna senare i år, i det redan existerande Fraunhoferinstitutet.

I pressreleasen framgår det att blockkedjekritiker har uttryckt oro över mängden energi som mining av bitcoin kräver. Pinkwart adresserar dessa röster och hyllar fördelarna med blockkedjeteknik, och säger:

“Den här tekniken kan vara säker, decentraliserad, billig och, om den används korrekt och är inte för energikrävande.”

Enligt pressreleasen ligger Europa efter USA i blockkedjeutvecklingen och måste “hinna ikapp”, vilket är ett mål som NRW hoppas vara pionjärer i att uppnå.

Cointelegraph har tidigare rapporterat att Ripple’s Ryan Zagone kommenterade på Consensus 2019 angående hur USA behöver gå i framkant i strävan mot att implementera blockkedje- och kryptoinfrastruktur:

“Det pågår en bred diskussion i Washington kring att 5G domineras av utländska företag och att USA förlitar sig på utländsk teknologi och kunskap… När det gäller blockkedjor och krypto tror jag att man börjar se att detta kommer vara en del av vår framtida infrastruktur… Det är viktigt både för vår nationella säkerhet och i ett ekonomiskt perspektiv, att USA går i framkant när det kommer till detta.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

19 − 15 =