Hem » Nyheter » Vad är Bitcoin cash?

Vad är Bitcoin Cash (BCC)?

Nu kommer Bitcoin för första gången delas upp i två olika segment. den 1:a augusti. Bitcoin (Core) och Bitcoin Cash genom en hardfork.

Bitcoin Cash är en “altcoin” (term som benämner en alternativ kryptovaluta mot Bitcoin).
Som det ser ut idag så om du har skapat dig en bitcoin plånbok, och har Bitcoins där, så kommer du automatiskt få samma antal Bitcoin Cash som du har Bitcoin den 1a Augusti (2017) när delningen kommer att ske.

Varför delas den upp?

Precis som med all teknik så är den väldigt beroende av att vara modern och nutida.

Bitcoin skapades 2009 med blockstorlekar på 1MB vilket i sig har blivit en begränsning för data mängden. som den kan hantera

Inom Bitcoin community så finns det aktörer som propagerar för att man då måste skala upp vilket ledde till att några formade Bitcoin cash. Här har man då uppskalningsmöjligheten med 8MB blockstorlekar samt att man vill även undvika Segwit’s aktivering m.m.

På grund av att det finns olika ägare i ideologin om Bitcoin så har man då alltså valt att göra en User activated Fork dvs en delning av kedjan då man inte kunnat komma överens om hur framtiden ska se ut.

Vad händer nu?

Det spekuleras mycket i teknologin och utfallet i valutans pris. Det är första gången någonsin som detta händer och vi hoppas på goda nyheter inför framtiden. Vad vi kan säga är att ju fler anhängare till Bitcoin Cash desto mindre blir klyftorna på prisnivåerna för Bitcoin. Om BCC är framtiden så finns det risk att Bitcoin faller bort på grund av att majoriteten favoriserar den nya kedjan.
Coindesk frågade en av utvecklarna på Bitcoin ABC, som utvecklar en tjänst för Bitcoin Cash hur de resonerar kring delningen:

 ”To save bitcoin. We want to scale bitcoin up so that it won’t die. It’s already a bit sick and dying.”

Med största sannolikhet så kommer den nya tekniken segra inom en snar framtid. Där finns dessutom en del punkter kvar på Bitcoins roadmap som kan vända det hela. För den som är mer intresserad av vad som sker med Bitcoin core så rekommenderar vi att man surfar in på Bitcoin core hemsida för senaste nytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

16 + 2 =