Hem » Investera » Bitcoin: Vad är bitcoin cash?

Vad är Bitcoin Cash (BCC)?

Den 1:a augusti kommer bitcoin för första gången delas upp i två olika segment , Bitcoin (Core) och Bitcoin Cash genom en hardfork som det även kallas.

För de som inte är så insatta så kan vi berätta följande skillnader:

  • Varje blockstorlek ökar till 8MB istället för 1MB som Bitcoin har idag.
  • Bitcoin Cash har förkastat SegWit, en kod som eventuellt kommer att aktiveras på original blockkedjan i slutet på Augusti.

En Bitcoin Cash är en “altcoin” (term som benämner en alternative kryptovaluta mot Bitcoin och den handlas redan som option på visa av de öppna börserna för c:a 450$.
Som det ser ut idag så om du har skapat dig en plånbok, wallet, och har Bitcoins på din wallet så kommer du automatiskt få samma antal Bitcoin Cash som du har Bitcoin den 1a Augusti när delningen kommer att ske.

Varför delas Bitcoin blockkedjan?

Precis som med all teknik så är den väldigt beroende av att vara nutida och inom datorvärlden så är det i princip krav att byta ut program och mjukvara vart 3-4 år. Bitcoin skapades 2009 och med detta så skapades samtidigt mindre blockstorlekar på 1MB.

Inom Bitcoin community så finns det aktörer som propagerar för att man då måste skala upp vilket ledde till att några formade Bitcoin cash där man då har uppskalningsmöjligheten med 8MB blockstorlekar, man vill även undvika Segwit’s aktivering m.m. Pga av att det finns olika vägare i ideologin om Bitcoin så har man då alltså valt att göra en User activated Fork dvs en delning av kedjan.

Vad händer nu?

Det spekuleras mycket i teknologin och utfallet i valutans pris. Det är första gången någonsin som detta händer och en känsla är att det kommer hagla nyheter imorgon den 1a augusti och vi hoppas på goda nyheter inför framtiden. Vad vi kan säga är att ju fler anhängare till Bitcoin Cash desto mindre blir klyftorna på prisnivåerna tills den dominerande kedjan vinner. Om Bitcoin Cash är framtiden så finns det risk att Bitcoin faller bort pga av att majoriteten favoriserar den nya kedjan.
Coindesk frågade en av utvecklarna på Bitcoin ABC, som utvecklar en tjänst för Bitcoin Cash,

 “To save bitcoin. We want to scale bitcoin up so that it won’t die. It’s already a bit sick and dying.”

Med största sannolikhet så kommer den nya tekniken segra inom en snar framtid men där finns en del punkter kvar på Bitcoins roadmap som kan vända det hela. För den som är mer intresserad av vad som sker med Bitcoin core så rekommenderar vi att man surfar in på Bitcoin core hemsida för senaste nytt.

1 Comment

  1. Hi, I think your site might be having browser compatibility
    issues. When I look at your website in Chrome, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it
    has some overlapping. I just wanted to give you
    a quick heads up! Other then that, terrific blog!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × tre =