Hem » Börja med bitcoin » Var kan man köpa bitcoin – 2020?

Är du redo att köpa bitcoin? Är svaret ja så ska vi visa dig hur det går till för att göra ett säkert köp! Ett tips är att alltid vara inläst på de olika riskerna det innebär att ha kryptovalutor innan man skaffar dem. 

Med vilka medel kan man köpa bitcoin?

En bitcoin kan du köpa med ett av dina kreditkort  / debit kort, byta med andra kryptovalutor ( om du har några), banköverföring och t.o.m swish (finns en tjänst i Sverige som erbjuder detta).

Man kan köpa bitcoin på ett flertal ställen och främst på olika ”växlingskontor” eller exchanges som det heter.

Ett tips är att besöka en jämförelsetjänst för exchanges. Vi rekommenderar att också besöka CryptoRunner Sverige för att jämföra priser på krytovalutor och andra exchanges.

Rekommenderade platser för att köpa bitcoin är:

Safello.com (endast köp, svensk sida)

Localbitcoins.com (köp och sälj sajt) Här kan du hitta personer i Sverige som säljer privat. Se alltid till att träffa personen ni köper av!

Coinbase.com (kryptovaluta exchange) Klicka på Länken för att få 10$ i BITCOIN vid köp av minst 100$ på Coinbase.com

Poloniex.com (kryptovaluta exchange)

Kraken.com (kryptovaluta exchange)

Bitfinex.com (kryptovaluta exchange)

Bittrex.com (kryptovaluta exchange)

Dessa är några av de största och ”säkraste” att köpa bitcoin på för Svenskar.

Varför skrev ni ”säkraste” med citationstecken?

Jo det är nämligen som så att vad gäller kryptovalutor så är säkerhet av yttersta vikt. DU är totalt ansvarig för säkerheten, tillskillnad från när mna har pengarna på banken.

När det gäller bitcoin så kan man ha en ”varm” eller en ”kall” plånbok.

En varm plånbok är som att jämföra med att ha plånboken i en innerficka så ingen kan stjäla den. Då räknas plånboken som en varm plånbok och det brukar innebära att man har pengarna på en sajt t.ex Coinbase.

En kall plånbok innebär att man har bitcoin på ett unikt konto som endast tillhör dig. Här använder man även en privat nyckel för att få tillgång till bitcoin samt för att göra transaktioner.

Därmed räknas alltså då ditt egna personliga kryptovalutakonto som en kall plånbok som endast du har tillgång till med hjälp av ett lite annorlunda och finurligt säkerhetssystem som vi ska prata mer om inom kort.

Läs mer om hur du skapar en bitcoin plånbok i vår guide här om du vill komma igång snarast.

Nu har jag köpt min första bitcoin. Vad gör jag nu?

Grattis till ditt första steg ut i kryptovalutornas värld! Nu är det helt och hållet upp till dig om du vill göra följande val:

Lagra dina bitcoin

Låta dina köpta bitcoin vara där du köpt den för att se värdet om den stiger eller sjunker över tid (glöm inte att om den ligger på en exchange så är dina pengar mer lättåtkomliga för hackers). Vi rekommenderar alltid att ha dem i en kall plånbok. Alternativet är att ha dem i hårdvaru plånbok så som i en Trezor eller i en Ledger Nano.

Spekulera

Valuta spekulera dina bitcoin på exchanges. Många slår mynt på att valutorna idag är mer volatila och man kan då både köpa och sälja valutor. Precis som man gör med aktier för att tjäna pengar.

Precis som med daytrading så rekommenderas det att man har vana och kunskap om ekonomi då daytrading innebär stora risker.

Många sajter erbjuder även hävstångseffekter vilket innebär att man man kan förlora mer pengar än man köpt / satt in för via t.ex margin trading.

( För mer information om beskattning av daytrading av bitcoin så kan ni läsa mer på Skatteverkets hemsida)

Byt ut bitcoin

Konvertera dina bitcoin till en annan valuta. Tror du att bitcoin kommer gå ner medan en annan valuta med lite annorlunda användningsområde kommer gå upp? Då kan man helt enkelt köpa en annan kryptovaluta med dina bitcoin och sedan sälja dem eller bevara dem i en kall plånbok.

Köp annat än bitcoin

Köp riktiga varor för dem! I Sverige ligger vi efter vad gäller köp och användande av kryptovalutor. En del websidor har börjat implementera det för e-handel men det dröjer nog 1-2 år innan vi ser möjligheten att köpa varor i affärer med kryptovalutor i Sverige.

Slutord

Som ni ser så finns det många olika sätt att köpa bitcoin och använda era bitcoin på. Då det finns en begränsad mängd så är spekulationen att precis som med mineraler och liknande att tillgång och efterfrågan gäller.

Ju mindre det finns av något, desto mer värdefullt är det.

I Bitcoins fall så har man sett att sedan det skapades så har det fallit ett flertal gånger men likväl alltid gått upp.

Vad som kommer ske i framtiden med bitcoin och hur den står emot eventuella börskrascher återstår att se.

Vår ambition med våra guider är trots allt att visa hur man kan använda bitcoin i vardagen. Hur man kan spekulera i den. Hur man kan lagra den och hur man främst kan äga den och vara en del av historien.

Våra rekommendationer är att alltid vara påläst och vara källkritisk till allt ni hör om kryptovalutor.

Det finns många där ute som vill åt era pengar t.ex bedragarna bakom Onecoin som kom över 20 miljarder kronor i pyramid schema.

Det finns många som vill lura dig att man kan bli rik snabbt på bitcoin men låt dig inte luras. Läs våra guider och använd sunt förnuft så kommer du i alla fall ha fått kunskap om ett säkert tillvägagångssätt i att äga bitcoin och andra valutor.

Nu är det dags för dig att skaffa din första riktiga plånbok! Klicka dig vidare till nästa del : Hur lagrar jag mina bitcoin och kryptovalutor säkert! 

köp bitcoin på coinbase

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

18 + 20 =